activities

Ξεχωριστές επιλογές, ξεχωριστές εμπειρίες, ξεχωριστές δραστηριότητες για όλα τα γούστα. Ορεινοί αναβάτες, σκιέρ, λάτρεις της πεζοπορίας, ρομαντικοί ζωγράφοι της λίμνης, όλοι μπορούν εδώ να βρουν αυτό που θα κάνει την εμπειρία τους στα Τρίκαλα Κορινθίας μοναδική.

Οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοπτού -Καλαβρύτων

Μια μαγευτική διαδρομή στη καρδιά του βουνού περιμένει τους λάτρεις της φύσης που θα έχουν την ευκαιρία να επιβιβαστούν στον Οδοντωτό σιδηρόδρομο Διακοπτού-Καλαβρύτων και να ακολουθήσουν τη μαγευτική πορεία του Βουραϊκού ποταμού, περνώντας από τα μυθικά Σπήλαια Λιμνών και το Φαράγκι του Βουραϊκού, σε μια διαδρομή 22 χιλιομέτρων. Η ιστορία του σιδηροδρόμου μετρά 120 χρόνια, καθώς η ενσωμάτωσή του μέσω γεφυρών και σηράγγων στο παρθένο περιβάλλον του βουνού αποτέλεσε φυσική συνέπεια της ξεχωριστής αυτής διαδρομής, χωρίς να επιβαρύνει το οικοσύστημά της. Καθημερινά και κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, η διαδρομή του οδοντωτού σιδηροδρόμου είναι διαθέσιμη να σας ταξιδέψει μέσα από μια παραμυθένια διαδρομή που καταλήγει στην πόλη των Καλαβρύτων, στα 750 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Μια ολόκληρη ώρα διαδρομής με σκοπό την ανακάλυψη των πιο μαγικών πτυχών της ορεινής ομορφιάς και των μύθων που ταυτίζονται με τον τόπο, ο οποίος ξεχωρίζει για τα ανεπανάληπτα τοπία που προσφέρει σε εκείνους που τολμούν να τον ανακαλύψουν.

Τα ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ σιδηροδρόμου Διακοπτού - Καλαβρύτων από 30/07/2017

Από Διακοπτό 
 • 09:05 Καθημερινά
 • 11:30 καθημερινά
 • 12:49 Σαβ/κα & Αργίες
 • 14:05 καθημερινά
 • 15:30 Σαβ/κα & Αργίες
Από Καλάβρυτα
 • 10:17 Καθημερινά
 • 12:43 καθημερινά
 • 14:03 Σαβ/κα & Αργίες
 • 15:28 καθημερινά
 • 17:23 Σαβ/κα & Αργίες
Πληροφορίες
 • Σταθμός Διακοπτού:
  +302691043206
 • Σταθμός Καλαβρύτων:
  +302692022245
 • Κέντρο εξυπηρέτησης πελατών ΟΣΕ: 1110
 • Στους κατά τόπους σταθμούς του ΟΣΕ
 
Τιμή εισιτηρίου: 9.50€ / άτομο & 19.00 € με επιστροφή

Visit the Website Book Now

exploreziria1

Explore Ziria

Σε ένα από τα υψηλότερα και ομορφότερα βουνά της Πελοποννήσου, στο όρος Κυλλήνη ή Ζήρεια, έχει τη δυνατότητα κανείς να ανακαλύψει κάθε μυστική πτυχή του βουνού, να ακολουθήσει μαγευτικά μονοπάτια και να νοιώσει την καθαρή αύρα της φύσης. Στο χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής, μέσω του Explore Ziria, η δυνατότητα αυτή γίνεται πράξη, για να καταλήξει στην πιο μοναδική ανάμνηση. Οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες της περιοχής μπορούν να απευθυνθούν στην επιχείρηση Explore Ziria, έτσι ώστε να νοικιάσουν ένα από τα σύγχρονα οχήματα που διατίθενται και, με συνοδεία ενός δεύτερου βοηθητικού οχήματος, να απολαύσουν μια μαγευτική βόλτα στο βουνό.

Χάρτης Google:


Visit the Website Book Now

nemea-wineries

Οινοτουρισμός στη Νεμέα

Ακολουθήστε τους δρόμους του κρασιού της Νεμέας, περιηγηθείτε σε μερικά από τα ευπορότερα αμπέλια της Ελλάδας και δοκιμάστε τις πλούσιες γεύσεις των οίνων τοπικής παραγωγής και μοναδικής σοδειάς. Ο αμπελώνας της Νεμέας είναι ένα ιστορικό οινοπέδιο, από το οποίο παράγονται κάποια από τα πιο δημοφιλή ελληνικά κρασιά. Προπάντων, στην περιοχή υπάρχει πληθώρα επισκέψιμων οινοποιείων, στα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε τις μοναδικές γεύσεις της κορινθιακής παραγωγής οίνων, καθώς και να γνωρίσετε την ιστορία του τόπου μέσα από το ταξίδι των ιδιαίτερων «καρπών» του. Βασικός προορισμός των οινόφιλων επισκεπτών, η περιοχή της Νεμέας, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα χωριά των Τρικάλων Κορινθίας, καθώς και από την Αθήνα. Περιβαλλόμενη από τα καταπράσινα βουνά της Κορινθίας, η «Τοσκάνη» της Ελλάδος με τον μεγαλύτερο συγκεντρωτικό ελληνικό αμπελώνα έκτασης 25 χιλιάδων στρεμμάτων, περιμένει να την ανακαλύψετε σε μια από τις πιο αξέχαστες εμπειρίες γευστικής απόλαυσης.

Χάρτης Google:

Για να ζήσετε την εμπειρία επικοινωνήστε εδώ:
Τηλ. 2746022487 - 'Ωρες λειτουργίας: 10.30 - 14.30

Visit the Website

 
doxa-stymfalia

Ημερήσια εκδρομή σε Λίμνη Δόξα – Στυμφαλία – Μουσείο περιβάλλοντος

Συνδυάστε τη σπάνια ομορφιά της τεχνητής Λίμνης Δόξα και της καταπράσινης Στυμφαλίας, και επισκεφτείτε το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας για να ενημερωθείτε και να γνωρίσετε την ιστορία του εύπορου και πανέμορφου τόπου.
Η Λίμνη Δόξα, ευρισκόμενη σε υψόμετρο 880 μέτρων σε μια τοποθεσία ανάμεσα στα βουνά της Κορινθίας και την Αχαΐας, αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογενειακές εξορμήσεις και δραστηριότητες, όπως η ιππασία, η πεζοπορία και η ποδηλασία περιμετρικά των όχθεών της.
Η ελατώδης Λίμνη Στυμφαλία, πρωταγωνιστεί στον μύθο του Ηρακλή, καθώς σύμφωνα με τη μυθολογία εκεί αντιμετώπισε ο ίδιος τις Στυμφαλίες Όρνιθες. Κατά τη διάρκεια των Ρωμαϊκών Χρόνων, η λίμνη Στυμφαλία υδροδοτούσε την πολυπληθή Κόρινθο των ενός εκατομμυρίων επισκεπτών ημερησίως μέσω του ξακουστού υδραγωγείου του αυτοκράτορα Ανδριανού.
To Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας βρίσκεται στην πλαγιά ενός κατάφυτου λόφου της Στυμφαλίας, η οποία ανήκει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 200. Στόχος του μουσείου είναι η οικολογική ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και η διάσωση της γνώσης για την ιστορική σημασία της περιοχής.

Προτεινόμενο σημείο επιστροφής από την ημερήσια εκδρομή, το Κιάτο.

Αναλυτικές πληροφορίες διαδρομής στα ξενοδοχεία & τις επιχειρήσεις μέλη του Trikala Korinthias Network.

Χάρτης Google:

 


monopatia

Περιπατητικά Μονοπάτια στη Ζήρεια

Χαράξτε τα δικά σας μονοπάτια στην πανέμορφη και καταπράσινη άγρια φύση των βουνοπλαγιών της Ζήρειας και απολαύστε τα μοναδικά τοπία της περιοχής της Κορινθίας. Με τις οδηγίες πιστοποιημένου οδηγού βουνού έχετε την δυνατότητα να περιηγηθείτε σε πλήθος διαδρομών και παρθένων μονοπατιών στις περιοχές της Σκαφιδιάς, της Καρυάς, της Λίμνης Δασίου, της Λίμνης Δόξα, της Φλαμπουρίτσας, του Βαρνεβό, της Ζήρειας και, φυσικά, των Τρικάλων Κορινθίας.
Ο συνοδός σας θα αναλάβει να σας συστήσει σε μοναδικές διαδρομές για ανεπανάληπτες οικογενειακές εμπειρίες, είτε ακόμα και για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως η πεζοπορία και η αναρρίχηση, καθώς και να ανακαλύψουν μαγικές διαδρομές ορειβατικού σκι στο Χιονοδρομικό της Ζήρειας ή και έξω από αυτό. Σημείο εκκίνησης μπορεί να είναι το κατάλυμα διαμονής σας ή οποιοδήποτε άλλο σημείο εσείς επιθυμείτε εντός της ευρύτερης περιοχής, καθώς επίσης όλα τα μονοπάτια είναι προσβάσιμα χειμώνα-καλοκαίρι.
Εξασφαλίστε την εμπειρία έως και 2 μέρες νωρίτερα!

Αναλυτικές πληροφορίες διαδρομής: Οδηγός Βουνού-Σπύρος Αποστολόπουλος Τηλέφωνο: 6944617255

(Χάρτες :https://www.wikiloc.com/wikiloc/user.do?id=2040943)

Χάρτης Google:

 


ziria-ski-center

Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Γονείς, παιδιά, έμπειροι και αρχάριοι σκιέρ, λάτρεις των χειμερινών σπορ, όλοι αυτοί και άλλοι πολλοί θα βρουν τον ιδανικό προορισμό στο οροπέδιο του όρους Ζήρεια, όπου βρίσκεται σε υψόμετρο 1500 μέτρων το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας. Πρόκειται για ένα από τα νεότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το πλέον ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο των Τρικάλων. Περιπέτεια, χειμερινά σπορ, αλλά και απίστευτη θέα από το πανέμορφο σαλέ του Χιονοδρομικού. Το σαλέ αποτελεί σημείο συνάντησης για τους επισκέπτες του χιονοδρομικού, αφού τους καλωσορίζει από την πρώτη κιόλας στιγμή της εμπειρίας τους στο χώρο και προσφέρει στον επισκέπτη ζεστά και κρύα ροφήματα, καθώς και τοπικό οίνο ή τσίπουρο, συνοδεία γλυκών ή αλμυρών πιάτων. Στο κατάστημα που λειτουργεί, μπορεί κανείς να προμηθευτεί εξοπλισμό χιονοδρομίας ,καθώς και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής της ορεινής Κορινθίας.

Χάρτης Google:

 

Visit the Website Book Now